zondag 1 oktober 2017

Molenlanden mijn neus uit!


Molenwaard is een Nederlandse gemeente die op 1 januari 2013 is ontstaan door samenvoeging van de Zuid-Hollandse gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland.
Doch als een ontevreden kind wil het nu al weer een nieuwe naam (Molenlanden)waarbij de kosten in de tonnen lopen. En dat in een tijd vol bezuinigingen, waarbij opa’s die niet langer thuis kunnen wonen soms kilometers ver bij de nog thuiswonende oma’s vandaan moeten vertoeven.
Leg dat eens uit aan opa!
Waarbij de burger ondanks al die mooie “we gaan er dit jaar op vooruit beloften” van de heren en dames politici, zo zelden of nimmer waargemaakt worden.
Het klootjesvolk mag over een nieuwe naam stemmen (die allang was bepaald) en doet dit gewillig als schapen die over het dammetje komen springen. Ik krijg er een rare smaak van in de bek, als ik eerlijk ben. Temeer omdat we, als al geroepen, in een tijd van bezuinigingen leven en iedereen op de kleintjes moet letten.
Waarom gemeenten dan de kraan der verspillen zover moeten opendraaien is velen een raadsel en gevoelt ronduit niet goed. Goed voorbeeld (ook binnen bezuinigingen) doet goed volgen maar dit riekt naar onnodige verspilling van gelden.
Derhalve zal ik de rest van mijner levenswandel over dezer aardkloot dit woongebied als het mooiere, welsprekender en veel logischer, Molenwaard blijven bestempelen.